Elektrisk skateboard

Elektriska skateboards (2024) – Bäst i test

Funderar du på att köpa en elektrisk skateboard? I så fall har du hamnat rätt. I denna guide listar och recenserar vi mindre elbrädor, elektriska skateboards och cruiserboards från Sverige, USA och EU. På grund av tvivelaktigheter med frakt och tullavgifter har vi utelämnat kinesiska brädor ur denna guide och valt att främst fokusera på svenska elskateboards.

Bästa elektriska skateboarden just nu: Meepo Mini 2S

Betyg

Maxhastighet 
Räckvidd
Vikt

Summering

Meepo Mini 2S är vår främsta rekommendation till dig som funderar på att köpa en elektrisk skateboard 2024. Med batteri som räcker i över 30 km och maxhastighet på 46 km / h kan du dig var som helst i de flesta städer – och i svindlande hastighet. Brädans smidiga storlek gör den väldigt portabel och tacksam att ta med på tågresan.

4.5
Specifikationer
Maxhastighet:46 km/h
Räckvidd:32 km
Storlek:76 x 23 cm
Max personvikt:150 kg
Uppladdningstid:120 min
Vikt7.3 – 8.2 kg

Meepo Boards senaste korta elbräda Meepo Mini 2S möter alla dina krav på en elektrisk skateboard – och mer därtill! Meepo har levererat stabila brädor till svårslagna priser sedan 2017 och deras nya elskateboard är inget undantag. För omkring 6000 kr får du en bräda som lär prestera bra i flera år framöver (undertecknad har kört samma Meepo sedan 2018). Detta nya tillskott till Meepo-familjen går dessutom över 10km/h snabbare än dåtidens om man vill – glöm dock inte hjälmen om du är sugen på att maxa!

Vi på Elbräda.se uppskattar starkt att brädan har en så pass lång räckvidd som den har. 32 km innebär i praktiken att du aldrig bör få slut på batteri när du pendlar till och från jobb eller skola inom vilken som helst av alla Sveriges städer. Batteritiden är en av de mest underskattade faktorerna när man väljer elskateboard. Oavsett hur bra en bräda är blir glädjen trots allt kortvarig om batteriet tar slut halvvägs till destinationen.

Meepo Mini 2S kraftfulla batteri i kombination med brädans blygsamma storlek gör den också till ett perfekt val för dig som funderar på att tågluffa eller bila runt i Sverige eller Europa i sommar. Skulle batteriet ta slut efter all åkning laddar du upp den fullt igen från noll på 2 timmar, som du med fördel tillbringar på ett fik med en svalkande dryck i handen.

Skulle du mot förmodan ångra ditt köp eller upptäcka några fel med din Meepo board har företaget engelsktalande kundtjänst och en engagerad grundare som själv hjälpsamt svarar på mail. Dessutom erbjuder man 6 månaders garanti, så du har gott om tid att testa din skateboard i en bredd olika förutsättningar för att se att den håller måttet.

Fördelar

 • Lång räckvidd (Välj det kraftfullaste batteriet – definitivt värt pengarna)
 • Hög maxhastighet
 • Pålitligt varumärke med bra support
 • En av de absolut mest prisvärda brädorna på marknaden sett till vad du får

Nackdelar

 • Något tung att bära runt på (dock svårt att komma ifrån om man ska ha ett batteri med lång räckvidd)

Stabilt val: MCU-Sport El-Skateboard med 1000W motor

Betyg

Maxhastighet 
Räckvidd
Vikt

Summering

Denna elskateboard från MCU-sport ser ut att kunna utgöra ett bra val för många. Särskilt bör denna bräda passa dig som är fullvuxen och väger lite mer, och som vill ha en behändig och portabel bräda som är lätt att ta med på buss eller tåg.

3.7
Specifikationer
Maxhastighet:25 km/h
Räckvidd:10 km
Storlek:71 x 26 x 14 cm
Max personvikt:100 kg
Uppladdningstid:90 min
Vikt4.8 kg

Denna elskateboard styr du, precis som de andra brädorna i denna guide, med hjälp av en trådlös fjärrkontroll. Med hjälp av en batteriindikator på fjärrkontrollen kan du alltid försäkra dig om huruvida du har batteri eller inte, även samtidigt som du är ute och åker. Med den här brädan tar du dig upp till 25 km i timmen, vilket för övrigt är den högsta tillåtna hastigheten enligt för elfordon enligt svensk lag.

Den danske tillverkaren vill även passa på att rikta en varning till nybörjare om att brädan bör användas på egen risk. Innan man börjar åka en elektrisk bräda som denna rekommenderas det att man är bekväm med att åka vanliga, “gammaldags” skateboards och longboards. Detta eftersom man måste behärska brädan tillräckligt väl för att kunna bromsa och ta sig fram genom att sparka, utifall att batteriet skulle sluta fungera mitt under en åktur.

Med det sagt kan man lära sig dessa skills på elskateboard också. Det viktigaste är egentligen att man börjar öva på ett säkert ställe, exempelvis inom ett inhägnat område eller på en gård utan biltrafik för att förhindra olyckor innan man blivit bekväm med sin nya elektriska skateboard.

Fördelar

 • Klarar vikt upp till 100 kg
 • Köp direkt från Sverige via CDON
 • Går upp till 25 km / h vilket är maxhastighet för elbrädor enligt svensk lag

Nackdelar

 • Räckvidden skulle kunna ha varit något längre

Bäst för barn: Koowheel Mini

Betyg

Maxhastighet 
Räckvidd
Vikt

Summering

Koowheels minivariant lämpar sig perfekt för barn som vill ha en så lätt bräda som möjligt utan att tumma särskilt mycket på vare sig hastighet eller räckvidd. Denna bräda är nästan ett kilo lättare än MCU-sports bästa variant, går lika snabbt och har ett batteri som räcker upp till 5 km längre. Bäst av allt: den är riktigt billig i förhållande till de flesta andra elbrädor!

4.2
Specifikationer
Maxhastighet:25 km/h
Räckvidd:10-15 km
Storlek:67,8 x 22,3 x 11,65 cm
Max personvikt:50 kg – 100 kg (?)
Uppladdningstid:90 min
Vikt4 kg

Om det inte vore för oklarheterna kring denna brädas maxvikt hade vi känt oss mer bekväma med att ge denna ett toppbetyg. Som det ser ut i nuläget ser den ändå ut att vara ett riktigt bra val för barn och vuxna under 50 kg.

Fördelar

 • Belysning på brädan och truckarna
 • Testad fri från brandrisker och klarat nationella krav på elsäkerhet
 • Lätt och smidig

Nackdelar

 • Något oklart om brädan presterar lika bra för personer över 50 kg

För den försiktige: MCU-Sport EL Skateboard med 300W motor

Betyg

Maxhastighet 
Räckvidd
Vikt

Summering

Denna billigare variant av MCU-sports elektriska skateboard imponerar inte direkt på oss på Elbräda.se. År 2024 känns helt enkelt en maxhastighet på 18 km/h och ett batteri som räcker i 10 km helt enkelt inte tillräckligt bra. Om du kan nöja dig med en maxfart på lite mindre än en genomsnittlig cyklists hastighet och anser att den här brädans lätta vikt är ett stort plus bör den dock duga fint för dig.

3
Specifikationer
Maxhastighet:18 km/h
Räckvidd:10 km
Storlek:70 x 20 x 14 cm
Max personvikt:80 kg
Uppladdningstid:90 min
Vikt4.5 kg

Fördelar

 • Relativt bra pris

Nackdelar

 • Räckvidden kunde varit bättre
 • Lägre maxhastighet än många av de andra elektriska skateboardarna

Billig elskateboard för de yngsta: Koowheel Barn EL Skateboard

Betyg

Maxhastighet 
Räckvidd
Vikt

Summering

Den här elektriska skateboarden har varken någon kraftfull motor eller ett batteri som gör det möjligt att glida runt en medelstor svensk stad på en laddning. Nej, anledningarna till varför man skulle välja den här brädan över de andra på den här listan stavas pris och storlek. Faktum är att Koowheels el-skateboard för barn är det billigaste, minsta och lättaste alternativet av dem alla.

2.7
Specifikationer
Maxhastighet:10 km/h
Räckvidd:8 km
Storlek:50 x 25 x 13 cm
Max personvikt:40 kg
Uppladdningstid:
Vikt3.7 kg

Fördelar

 • Billig elbräda
 • Lätt och behändig
 • Passar bra för yngre barn

Nackdelar

 • Lägre maxhastighet än andra brädor
 • Går bara 8 km på en laddning
 • Maxvikt 40 kg

För dig som älskar att resa: Mellow Board Cruiser

Betyg

Maxhastighet 
Räckvidd
Vikt

Summering

Mellow Board Cruiser är en liten men imponerande elbräda med en unik fördel – den är tillåten att ta med på flyg med ett flertal flygbolag. Denna elektriska skateboard kan gå så fort som 40 km/h, vilket vi dock av säkerhetsskäl inte rekommenderar att du testar på en bräda av denna ringa storlek. Ett annat plus är att brädan både är lättare och går längre än Boosteds billigare variant Boosted Mini S.

4
Specifikationer
Maxhastighet:40 km/h
Räckvidd:15 km
Storlek:36.6 x 17.4 x 5.9 cm
Max personvikt:
Uppladdningstid:
Vikt5.5 kg

Fördelar

 • Dubbelt bromssystem som återuppfyller batteriet när man bromsar
 • Tillåten att flyga med tack vare 99Wh-batterier
 • Tysk kvalitet
 • Vattentätt batteri

Nackdelar

 • Relativt högt pris

Betyg

Maxhastighet 
Räckvidd
Vikt

Summering

Blink S-R är ett bra val för dig som vill ha en liten och smidig elskateboard som fungerar till ett bra pris. Visst, brädan är inte den snabbaste på listan, räckvidden inte den bästa och vi har sett lättare alternativ, men Blink S-R underpresterar inte direkt heller på någon av dessa punkter. Och vill du hålla dig inom lagens ramar när du cruise’ar runt på gatorna kan en maxhastighet på 24 km/h – precis under gränsen – snarare vara en fördel än en nackdel.

3.5
Specifikationer
Maxhastighet:24 km/h
Räckvidd:11 km
Storlek:36.6 x 17.4 x 5.9 cm
Max personvikt:100 kg
Uppladdningstid:45 – 60 min
Vikt5 kg

Fördelar

 • Bra pris
 • Snygg design
 • Riktigt bra recensioner från användare

Nackdelar

 • Importeras från USA

Bästa elskateboard: Boosted Mini X

Betyg

Maxhastighet 
Räckvidd
Vikt

Summering

Boosted Board är företaget som med hjälp av influencers som Casey Neistat startade hela eSkate-trenden. Det är därför ingen slump att deras bästa elektriska skateboard, Boosted Mini X, även råkat bli den bästa elbrädan i detta test. Den här brädan kan gå precis så fort som man rimligtvis skulle vilja på en bräda av denna storlek – varken mer eller mindre. Med en räckvidd på 22.5 kilometer är detta den elskateboard som går överlägset längst på en laddning av brädorna i detta test. Eftersom företaget Boosted Board håller på att avvecklas rekommenderar vi dock att du inte väntar alltför länge om du är intresserad av den här brädan.

4.2
Specifikationer
Maxhastighet:32 km/h
Räckvidd:22.5 km
Storlek:28 x 75 x 14.5 cm
Max personvikt:113 kg
Uppladdningstid:105 min
Vikt7.6 kg

Fördelar

 • Precis så snabb som man vill ha den.
 • Batteriet räcker för alla tänkbara resor inom de flesta svenska städer.
 • Kvalitetsbräda.

Nackdelar

 • Ganska tung.

Boosted boards är i esk8-världen vad Apple är när det gäller telefoner – ett stilrent val som “helt enkelt funkar”.


Billigaste Boosted Board: Boosted Mini S

Betyg

Maxhastighet 
Räckvidd
Vikt

Summering

Denna budgetvariant av Boosted Mini är i samma storlek som X-modellen, med skillnaden att maxhastigheten är något lägre och räckvidden endast hälften så lång. Den marginellt lägre maxhastigheten bör dock inte utgöra något stort problem, eftersom det bara rör sig om ett fåtal färre km/h. För dig som planerat använda brädan för lite längre resor och har dryga 2 000 kr extra att lägga ut rekommenderar vi dock att du satsar på Boosted Mini X istället.

3.5
Specifikationer
Maxhastighet:29 km/h
Räckvidd:11.2 km
Storlek:28 x 75 x 14.5 cm
Max personvikt:113 kg
Uppladdningstid:75 min
Vikt6.8 kg

Fördelar

 • Billigare än Boosted Mini X.
 • En maxhastighet som är mer än tillräcklig för de flesta.
 • Känt och seriöst varumärke.

Nackdelar

 • Räckvidden kunde varit högre.